fbpx

Medicijnen & Supplementen

Bij House of Cats vind je een handig assortimentsoverzicht van alle medicijnen en supplementen voor katten. Wanneer jouw kat gezond is en de juiste voeding krijgt is het vaak niet nodig om een extra supplement te geven. Dit omdat de voeding vaak al een juiste mix van vitaminen en mineralen bevat. Toch kan het in sommige gevallen goed zijn om jouw kat wat extra ondersteuning te bieden in de vorm van een medicijn of supplement.

Stress bij katten
Stress bij katten komt regelmatig voor en is een indicatie dat jouw kat zich niet helemaal gelukkig voelt. Je kunt dit herkennen doordat een kat een verminderde eetlust heeft, zich vaak terugtrekt of zelfs verstopt binnenshuis. Ook sproeien op meubels en het krabben aan deuren of muren kan een teken zijn dat jouw kat zich niet helemaal happy voelt. In deze gevallen kunnen de producten van Feliway een uitkomst bieden. Feliway bevat zogezegd een kopie van het kopjesferomoon. Dit Feromoon wordt door katten afgegeven door met hun kopje langs meubels, mensen, deuren en andere objecten te strijken. Dit is hun eigen geruststellend stofje. De producten van Feliway geven katten een vertrouwd en veilig gevoel waarmee ongewenst gedrag behandeld kan worden. Feliway classic is de beste keuze om ongewenst gedrag ( sproeien, krabben, angst) te behandelen. Voor het verminderen van agressief gedrag en conflicten tussen katten is er Feliway Friends. Het product Feliscratch kun je gebruiken om een kat te leren krabben op de gewenste plaats.

Huidproblemen bij katten
Huidproblemen bij katten kun je herkennen aan verschillende symptomen. Er is sprake van jeuk, haaruitval, een schilferende huid, kale plekken of roodheid van de huid. Wanneer een kat overmatig gaat likken, bijten of krabben dan kan dit een indicatie zijn voor een vachtprobleem. De producten van het Merk puur bieden een goede ondersteuning bij vachtproblemen. Puur Cteno ( Huid) is speciaal ontwikkeld voor de behandeling van een ruwe en schrale huid. Puur Derma kan ingezet worden ter ondersteuning van een gevoelige huid en jeuk. Producten met Zalmolie zoals (bijvoorbeeld de Grizzly Zalmolie) bevatten Omega 3 en 6 vetzuren voor een glanzende en gezonde vacht. Dit product kan gegeven worden indien er sprake is van een droge huid, doffe vacht, haaruitval of aan dieren die slecht eten.

Bach bloesem remedies
Bach bloesems kunnen zowel voor mensen als dieren een fijne & natuurlijke ondersteuning zijn op gebied van emotionele problemen. Bach bloesems zijn vloeibare plantenextracten die een positieve invloed kunnen uitoefenen op de gemoedstoestand.
Veel gedragsproblemen bij katten worden veroorzaakt door een emotionele oorzaak. Hierbij kun je denken aan stress & onzekerheid. Onweer, een rit in de auto, een bezoek aan de dierenarts zijn voorbeelden van situaties waarvan katten erg kunnen schrikken en in de stress raken. Op deze momenten kun je Rescue Pets druppels gebruiken. De Rescue pets druppels bevatten 5 Bach bloesems: Cherry plum, Clematis, Impatiens, Rock Rose en Star of Bethlehem. Het is een voedingssupplement op natuurlijke basis. Het stelt gerust en ontspant zonder dat je kat er suf van wordt.