All you need is love and a cat!

Een kitten in huis is hartstikke gezellig. Toch zijn er wel een aantal dingen waar je op moet letten wanneer je ervoor kiest om een kitten te nemen. Het is bijvoorbeeld belangrijk om de kitten niet te vroeg weg te halen uit het nest zodat het kleintje genoeg tijd heeft om zich te ontwikkelen. Zo zijn er nog allerlei andere dingen waar je op moet letten bij de aanschaf en de opvoeding van een kitten.

Kitten 8 weken
Wist je dat je een kitten 8 weken bij de moeder moet laten voordat je hem of haar mee naar huis mag nemen? Het is zelfs wettelijk verboden om een kitten jonger dan 8 weken te adopteren. Helaas gebeurt dat wel eens: let er dus goed op hoe oud je kitten is. Wanneer de kitten eerder uit het nest gehaald wordt kan het zijn dat hij bepaalde ontwikkelingen mist. Dit ga je merken in het gedrag van het beestje wanneer het ouder is. De essentiële vaardigheden die een kitten in de eerste weken in het nest leert zijn onder andere: sociale banden ontwikkelen met mensen, zelfstandig poepen en plassen, het verteren van vast voedsel, spelen met andere dieren, leren wat voor dier hij is en meer. Het is dus ook helemaal niet erg om je kitten wat later dan acht weken op te halen: raskatten worden vaak zelfs vanaf veertien weken opgehaald!

Kitten opvoeden
Wanneer je kitten eenmaal thuis is kan het opvoeden beginnen. Het is belangrijk dat je vanaf het begin duidelijk bent wat wel of niet mag: wees hierin consequent. Heb je liever niet dat je kitten op je bed springt? Wees daar dan streng in en laat anderen in het huishouden ook streng zijn. Natuurlijk is het in het begin grappig wanneer een kitten dingen doet die eigenlijk niet mogen, maar let er wel op dat ze dit vaker gaan doen wanneer je erom moet lachen. Ook moet een kitten leren dat hij scherpe nagels heeft en dat hij hier bij mensen voorzichtig mee om moet gaan. Leer je kitten aan dat jouw handen gebruikt worden om te aaien, te verzorgen en te knuffelen en niet als een speelobject waar hij zijn nagels in kan zetten. Gebruik hiervoor altijd kattenspeeltjes zoals touwtjes en balletjes. Wist je dat katten het leuk vinden om met willekeurige spullen zoals schoenveters te spelen? Ze zijn eigenwijs genoeg om je dure speeltjes links te laten liggen! Je hoeft dus helemaal niet te investeren in dure producten, dingen die rollen zijn vaak al interessant genoeg voor kittens.

Kitten verzorgen
Je kitten verzorgen begint met een kitten ontwormen, een kitten ontvlooien en een kitten zindelijk maken. De eerste twee (kitten ontvlooien en kitten ontwormen) kun je zo doen, een kitten zindelijk maken kan even duren. Wanneer je kitten lang genoeg in het nest bij zijn moeder is geweest is de kans groot dat hij al zindelijk is. Is dit niet het geval? Ga dan zelf aan de slag: zet je kitten op de kattenbak wanneer je ziet dat hij op zoek is en beloon hem met een snoepje wanneer hij in de bak heeft geplast. Zet de bak in een ruimte waar de kitten het meest te vinden is en maak de bak in het begin iedere dag schoon zodat hij kan wennen aan de plek waar hij zijn behoefte moet doen. Je kitten opvoeden kost wellicht even wat tijd, maar wanneer hij een goede opvoeding krijgt heb je er later geen kind meer aan.

Producten bij verzorging kitten
In het begin van de opvoeding is het handig om je kitten zoveel mogelijk te laten wennen aan de verzorging van het haar en de nagels. Laat hem wennen aan het feit dat nageltjes geknipt moeten worden en bouw het langzaam op dat je de kitten mag kammen zonder dat hij gaat krabben. Laat de kitten ook aanleren dat je naar zijn tandjes mag kijken. Wat betreft eten is het verstandig om je kitten zo vroeg mogelijk te laten wennen aan verschillende soorten en merken voedsel en blikvoer. Ook hierbij geldt: jong geleerd is oud gedaan!

Alles in huis voor katten

Voordeligste prijzen

Veilig online shoppen

Love for cats

JOIN OUR COMMUNITY! BLOGS, KORTING, GOODIES & MORE.....