Kattenbak

Kattenbak
Katten zijn van nature schone dieren, dit is de reden dat je een kattenbak nodig hebt. Om hun behoefte te doen zoekt de kat een frisse, rustige plaats. Katten willen niet gestoord worden en gaan het liefst op een kattenbak zitten met een zachte ondergrond. Katten deponeren plas en poep op verschillende plaatsen, later begraven ze hun behoefte. Een schoon kattentoilet is erg belangrijk. Als je de kattenbak niet bijhoudt gaat je kat een andere plek zoeken om haar behoefte te doen. Om de kattenbak schoon te houden is het noodzakelijk dagelijks de bak uit te scheppen. Vanwege hun goede neus is de kat kieskeurig. Je moet urine én ontlasting uitscheppen. Gebruik bij het verschonen van de gehele kattentoilet geen sterk ruikende schoonmaakmiddelen. En vooral geen ammoniak!

Het plaatsen van de kattenbak
Waar je de kattenbak plaatst is van groot belang. Bij een huishouden met meerdere katten heb je meerdere kattenbakken nodig. Verdeel ze door je huis zodat je kat zich altijd kan terugtrekken. In veel gevallen geeft een kat de voorkeur aan een kattentoilet zonder deur. De kat kijkt graag om zich heen en de bak kan – doordat de lucht niet weg kan – onfris ruiken. Zorg ervoor dat je de kattenbak nooit naast de voer- en drinkbak zet.

Welke kattenbak past bij jouw kat?
De grootte van het kattentoilet is afhankelijk van het formaat van je kat. Hou er rekening mee dat je kat zich makkelijk moet kunnen draaien en goed moet kunnen zitten. Sommige katten hebben voorkeur voor een open bak, andere katten willen liever een deksel. Je kunt dit controleren door te kijken waar je kat buiten haar behoefte doet. Is dit op een beschutte plek? Gebruik dan een kattenbak met een deksel. Je kat voelt zich wellicht veiliger op een beschutte plek. Gaat je kat open en bloot in het zand zitten? Dan hoef je geen deksel op je kattenbak te hebben. Mogelijk vind je kat het prettig om zich heen te kunnen kijken. Wanneer je weinig plek hebt voor een kattenbak kun je een hoekkattenbak aanschaffen.

Hoeveel kattenbakken heb je nodig?
Katten spreiden hun behoefte graag over twee bakken. Het kan dus zijn dat je met één kat twee kattenbakken nodig hebt. Verder kun je de regel aanhouden dat je één bak koopt per sociale groep (katten die samen eten, spelen en slapen) plus één. De extra bak is voor het geval dat een van je katten toch graag op een andere bak gaat.
Wanneer je een kattenbak hebt aangeschaft moet je de kattenbak vullen met kattengrind. Het grind moet prettig voelen aan de pootjes van je huisdier. Klontvormend grind is handig in verband met het uitscheppen. Vermijdt een harde ondergrond in de kattenbak om te voorkomen dat je kat haar behoefte op een andere plek gaat doen.

Alles in huis voor katten

Voordeligste prijzen

Veilig online shoppen

Love for cats

JOIN OUR COMMUNITY! BLOGS, KORTING, GOODIES & MORE.....