fbpx

Blog

Tips voor het kiezen van de juiste krabpaal

Katten hebben een natuurlijke drang om te krabben, daarom is een goede krabpaal heel erg belangrijk. Even de pootjes en nagels strekken kan voor een kat heel ontspannend zijn. Wanneer je echter net een kitten of kat thuis hebt gehaald kan het even wennen zijn om zo'n krabmonster in huis te hebben! Het is verstandig om meteen een goede krabpaal te kopen. Een kat móet namelijk ergens zijn nagels in kunnen zetten en we weten zeker dat dat niet in je bank of aan de poten van je tafel moet zijn...

WAAROM EEN KRABPAAL?

Katten kunnen drie redenen hebben waarom ze moeten krabben. Ten eerste is dit een teken van afbakenen van hun territorium, ten tweede is het een manier om te relaxen en ten derde is het een manier om hun nagels te onderhouden. Een kat kan gespannen zijn wanneer hij contact heeft met andere katten, maar ook juist wanneer hij totaal geen contact heeft met andere katten. Wanneer er meerdere katten in huis zijn wil een kat zijn territorium achterlaten. Door het krabben komt er een eigen geur vrij die door kliertjes in de voetzool de wereld in komen. Tot slot heeft een kat een krabpaal nodig om zijn nagels te onderhouden.

LATEN WENNEN

Het is dus verstandig om een krabpaal aan te schaffen voor je kat. Je zult zien dat je kat in het begin eigenwijs is en er misschien niks van wil weten  Je moet je kat dus goed laten wennen. Er zijn een aantal dingen die je zelf kunt doen om je kat te laten wennen. Is het beestje bijvoorbeeld veel in de woonkamer op een bepaalde plek? Zet dan precies op die plek een krabpaal neer. Je kunt de kat zelf laten wennen door zijn pootjes af en toe in de paal te zetten, zodat de kat weet hoe het aanvoelt om daar met zijn nagels in te zitten. Daarnaast laat je hiermee zien dat je huisdier meteen weet dat hij daar zijn nagels in mág zetten! Ook is het materiaal vaak comfortabel voor een kat: wanneer hij voelt dat het prettig is zal hij er sneller gaan krabben.

VERSCHILLENDE KRABPALEN

Er zijn echter wel een aantal dingen waar je op moet letten bij de aanschaf. Kijk bijvoorbeeld naar hoe groot je kat is: een kat moet zich tijdens het krabben helemaal kunnen strekken. Wanneer je een grotere kat hebt moet je dus een hogere krabpaal kopen. Een exemplaar voor grote katten is dus anders dan één voor kleine katten. Kijk daarnaast bijvoorbeeld naar hoe speels je kat is: voor erg energieke katten bestaan er uitgebreide krabpalen met accessoires en speeltjes. Het zijn met name jonge katjes die het leuk vinden om een uitgebreidere versie te hebben waar ze mee kunnen spelen. Oudere katten vinden het design minder interessant. Zij zullen de paal vooral gebruiken om hun nagels te onderhouden.

ONLINE KOPEN

Heb je interesse in een krabpaal  voor je jonge kat of in één voor grote katten? Katten zijn in sommige gevallen net mensen. Net als mensen hebben ze bepaalde producten die wel of niet bij ze passen. Dit geldt ook voor krabpalen. Kijk goed naar het karakter en de behoefte van je eigen huisdier om zo te weten welke krabpaal het beste bij hem past. Ontdek ons veelzijdige aanbod op het gebied van krabpalen voor je kat!