FAQ - Veel gestelde vragen

Hieronder hebben wij de antwoorden op de meest gestelde vragen voor je samengesteld. De vragen zijn veelal gebaseerd op onze zelf website maken & zelf webshop maken pakketten.

Alle antwoorden zijn echter, indien relevant, ook van toepassing als je een website door eMsWeb laat maken.

Voor wie zijn de "Zelf maken" pakketten geschikt?

Voor iedereen die zelf op een professionele wijze een website of webshop wil maken en:

  • vooraf geen tijd kwijt wil zijn aan technische zaken zoals installaties, configuraties en onderhoud
  • zonder gedoe, snel, betrouwbaar en veilig online wil
  • flexibel wil kunnen groeien en uitbreiden
  • 1 direct aanspreekpunt in het Nederlands wil als er support of advies nodig is
Wat zijn de voordelen van de eMsWeb pakketten?
  • Je werkt met WordPress, het nummer 1 systeem ter wereld, maar zonder de moeilijke kanten ervan
  • Pakketten zijn uitgebreid met premium plug-ins zoals een Pagebuilder, theme builder, designs en geavanceerde modules voor content en creativiteit
  • Geen extra kosten voor plug-ins of andere zaken
  • Door de samenstelling van de pakketten kun je direct starten en op eenvoudige wijze unieke sites bouwen zonder design ervaring of technische kennis
  • Alle onderhoud, updates, beveiliging, back-ups en optimalisaties worden voor je gedaan. Je website is dus altijd in topconditie zonder dat je er omkijken naar hebt
Wat is het verschil met WordPress.org?

WordPress.org is de organisatie die de WordPress software, samen met de community ontwikkelt en onderhoud in de vorm van updates en nieuwe versies.

Om het te gebruiken ga je op zoek naar een hosting partij, je schaft een domeinnaam aan en installeert de software. Vervolgens dien je een (betaald) thema en (betaalde) plug-ins te installeren zodat het systeem geschikt wordt om zelf een website of webshop te kunnen maken. Je zorgt zelf voor de configuraties, optimalisaties en beveiliging.
Onderhoud in de vorm van updates en upgrades doe je zelf en als er iets misgaat zoek je zelf uit door welke plug-in dit komt en neem je contact op met de verantwoordelijke leverancier.

Dit is geschikt voor de technische doe het zelver. Computer kennis, affiniteit met techniek en genoeg tijd, zijn vereisten om dit succesvol te doen.

Wat is het verschil met WordPress.com?

Met WordPress.com levert de WordPress organistie een mogelijkheid om met WordPress te werken zonder alle technische kennis.
Het bestaat uit 1 hele grote multisite. Een WordPress multisite is een verzameling (netwerk) van WordPress websites. De losse websites binnen dat netwerk zijn “virtuele” website gebruikers en delen dus allemaal dezelfde installatie.

Je werkt ten alle tijden met thema's en de standaard blok editor in plaats van een geavanceerde page builder.
Afhankelijk van je pakket dien je voor premium thema's bij te betalen.

Voor een serieuze website zijn eigenlijk alleen de duurdere pakketten geschikt. De reclame en branding is dan weg. Voor een domeinnaam koppeling moet je vaak bijbetalen. De snelheid en mate van support is afhankelijk van je pakket.

Wat is het verschil met andere zelf website maken aanbieders (Jimdo, Wix, etc.)?

Bij deze aanbieders werk je met hun eigen systeem in plaats van een universeel systeem zoals WordPress.
Dit heeft beperkingen. Zij bepalen wat mogelijk en niet mogelijk is. Uitbreiden kan niet en als je tegen grenzen aanloopt en je dus niet verder kunt, moet je overstappen en opnieuw beginnen. In veel gevallen stapt men dan over naar WordPress.

In veel gevallen kun je goedkoop starten maar moet je goed kijken naar "verborgen" kosten. De kosten na de eerste (goedkope) periode kunnen vaak fors hoger uitvallen en kosten voor een domeinnaam zijn niet altijd inbegrepen.

Support is vaak niet in het Nederlands en alleen via mail of chat.

Zijn de kosten van alle software licenties inbegrepen?

Ja, alle pakketten zijn uitgerust met ongeveer 25 (betaalde) plug-ins. De licentiekosten zijn inbegrepen in je pakket. Als je dezelfde software zelf wil aanschaffen komt het pakket uit op ongeveer € 500,00 per jaar. Hier komen de hostingkosten en domeinnaam kosten dan nog bij.

Voor wie zijn de "Laten maken" pakketten geschikt?

Voor iedereen die verzekerd wil zijn van een website of webshop waarbij door specialisten aan alles is gedacht om succesvol te zijn. Voor Iedereen die beschikt over een budget om eenmalig te kunnen investeren in een webdesigner.
Voor iedereen die zelf geen tijd of zin heeft om "iets nieuws" te leren.

Alle technische onderhoud wordt voor je gedaan. Wijzigingen aan je site kun je eenvoudig zelf doen of, als je dat wilt, laten doen door eMsWeb.

Kan ik tussentijds upgraden en downgraden?

Ja, neem gewoon even contact op met de klantenservice

Kan ik mijn pakket uitbreiden?

Ja, meer opslagruimte of bandbreedte zijn flexibel op te schalen.
Ook kun je functionaliteit (bijvoorbeeld leeromgeving of membership website) aan je bestaande site toevoegen.
In het geval dat het betaalde software uitbreidingen betreft, kunnen wij licenties voor de "grote merken" vaak met 50% korting op de standaard prijzen leveren.

Wat wordt verstaan onder onderhoud?

Met onderhoud bedoelen we alle technische zaken die je normaal zelf moet doen om je website veilig, geoptimaliseerd en dus snel te houden.
Bijv. regelmatige database clean-ups, beveilgings-audits, SEO en snelheids-checks

Wat wordt verstaan onder updates?

Een groot onderdeel van website onderhoud zijn de WordPress en plug-in updates.
Vrijwel dagelijks komen er updates en nieuwe versies voor WordPress en plug-ins uit, die geupdate moeten worden. Dit kost veel tijd en na elke update bestaat er een kans dat er iets op je site niet meer functioneert.
eMsWeb verzorgt dit compleet voor je. Daarnaast testen wij updates en nieuwe versies eerst uit op een testplatform voordat we deze uitrollen naar live sites.

Hoe zit het met beveiliging?

Veiligheid (en performance) zijn onze prioriteiten. Op onze servers maken we gebruik van alle moderne beveiligingstechnieken, zoals firewalls, DNS SEC, antivirus, DDOS protectie, scheiding van accounts enz.
Daarnaast installeren we afzonderlijke beveiligingssoftware op website niveau. Door middel van regelmatige scans en audits monitoren we daarnaast continue de websites van onze klanten.

Is een domeinnaam inbegrepen in de pakketten?

Ja. Een .nl domein is in de pakketprijs inbegrepen. Je kunt bij je bestelling ook voor andere extensies kiezen. De meerprijs hiervoor wordt in de winkel vermeld.

Is er een e-mail adres inbegrepen?

Ja, een e-mailadres met je eigen domeinnaam wordt meegeleverd.

Wordt er branding of reclame gemaakt door eMsWeb op mijn site?

Nee. Het is jouw site en wij tonen geen reclame of branding van ons aan jouw bezoekers.

Rekent eMsWeb provisie of commissie bij een webshop?

Nee. Het is jouw site, dus ook alle inkomsten uit online verkopen.

Is de bandbreedte wel genoeg?

Met de meegeleverde bandbreedte kun je bij het websitepakket ongeveer 40.000 bezoekers per maand ontvangen. Bij de webshop pakketten rond de 80.000 bezoekers.
Meer dan genoeg voor 90% van de klanten. Mocht je meer bezoekers gaan ontvangen, kun je voordelig onbeperkt opschalen.

Lees voor meer informatie ons blog over dataverkeer en hoeveel bandbreedte je nodig hebt?

Is de opslagruimte wel genoeg?

Jazeker. Meer dan genoeg voor 90% van de klanten. Mocht je toch meer opslagruimte nodig hebben dan kun je voordelig onbeperkt opschalen.

Lees voor meer informatie ons blog over opslagruimte en hoeveel je nodig hebt

Staat jouw vraag er niet tussen?
Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag verder!

eMsWeb Websitebouw